ЕКСКУРЗИЯ ЯПОНИЯ, АЗИЯ, САМОЛЕТНИ ЕКСКУРЗИИ ЯПОНИЯ, .

ЯПОНИЯ.

View Web design


Почивки 2015

Екзотични Почивки

Екскурзии

За нас

Контакт

Начало

ENGLISH
 Japan

 

ЕКСКУРЗИЯ ЯПОНИЯ

 01.04.2010 – 08.04.2010

Страната на изгряващото слънце

Токио – Камакура – Нико - Йокохама

8 дни / 6 нощувки, 6 закуски

 

цена на човек:

група от 15 туристи

в двойна стая

3395 лв.

доплащане за единична стая

595 лв.

виза

50 лв.

1 ден – понеделник  София

Полет ТК 1428 София – Истанбул 10.50 – 12:00. Полет ТК 50 от Истанбул за Токио в 18:00.

2 ден – вторник   Токио

В 12:25 пристигане в Токио. Трансфер до хотела. Кратка почивка. Разглеждане на Токио и посещение на Ахикабара - най-големият електронен пазар в света, където може да се види "от пиле мляко". Всяка седмица излизат на пазара по няколко нови електронни стоки – изобилие, новости, любезност на продавачи! *По желание и ако времето позволи може да се качите на Токийската кула (333 м. с 6 м. по-висока от Айфеловата), която нощем се осветява и в която е разположен аквариум и платформа за наблюдаване на града. Нощувка.

3 ден - сряда   Токио - Камакура

Закуска. От 08:30 целодневна екскурзия с влак и пещеходно разклеждане на Камакура – старинно свещено място, потънало в зеленина и пазено от боговете; със старинни шинтуистки и будистки храмове, обявено за Екозона – пример за чистота, ред и опазване на природата. Посещение на Великия Буда – най-голямата бронзова статуя на Буда от 10 век (11.4 м.) в храма Котокуин, където идват много японци на поклонение сред планината, разглеждане на храма Хасе Канон Темпъл с позлатената стауя на Канон. От тук се открива чудесе изглед към града и Тихия океан. Обяд в местен ресторант. *По желание разходка с рикша (доплащане). Преминаване през втората и третата порти на шинтуисткия храм Тцуругаока Хачимангу. Символ на първия Шогун Минамато са дъговидният мост, езерата Генджи и Хайке, огромното дърво Гинко и пъстрата централна зала – светилище, издигаща се върху 62 каменни стъпала. Разходка по търговската улица Комачи. Връщане с влака в Токио. Турът приключва при пристигане на Токийската гара. Нощувка.

4 ден – четвъртък   Токио – Нико (ЮНЕСКО)

Закуска. От 08:30 целодневна екскурзия с автобус до Нико. Любувайки се на красивата природа от вековни зелени букови, борови, дъбови гори, бамбуk и изобилие на вода се сещаш “Никога не казвай красиво, преди да си видял Нико”! Пътуване с автобус по зигзагообразния път Ирохозака с 20 остри завои, всеки един от които носи име: "И" "РО" "ХА" (A, Б, В от японската азбука, наречена харигана, която се състои от 48 символа); посещение на известния шинтоистки Храм Тошогу Шрайн, мавзолей на първия Токугава Шогун - великолепен ярък дворец, плод на сръчните японски занаятчии, художници и творци от 17-ти век. Разглеждане на комплекса Тошогу Шрайн с Пететажната пагода, Портата Ниомон, Трите маймунки: "Не чух", "Не видях", "Не разбрах" – символично изразяващи философски начин за съществуване на хората, портата Йомеон и Централната зала – светилището. След типичен японски обяд и престой на езерото Чузенджи в подножието на планината Нантай се посещава водопада Кегон, един от трите най-красиви водопади в Япония. Слизане от планината по друг зигзагообразния път с 28 завои, които носят имената на останалите 28 символа от японската азбука. Връщане в Токио. Турът приключва при пристигане на гара Шинджуку. *По желание разглеждане на Шинджуку и Рпонги Хилс – Токийският Манхатън". Нощувка.

 5 ден - петък   Токио

Закуска. От 08:30 панорамно разглеждане на Токио с автобус: храма Мейджи Шрайн - най-известният шинтуистки храм от “ерата на прогреса” за Япония, посветен на император Мейджи; "Диетата" - Японският Капитол; Източната императорска градина; храма Асакуса Канон Темпъл, стар будистки храм (15-16 век). Входът му е типично японски с двата огромни червени фенери, изписани с йероглифи и символизиращи изгряващото слънце. След тях в дълбочина 1 км. е покритата търговска улица Накамисе, осеяна със стоки, направени от сръчни японски занаятчии, които привличат вниманието на всеки посетител. Ще видите уникален начин за лечение на болни с течаща вода и пушек. Всяка година, на 31.12. тук се стичат милиони японци да хвърлят по една монета в телената каса, за да им върви през годината. Направете го вие! Турът приключва в по обяд в известния търговски район Гинза с най-скъпите магазини и реклами. Нощувка.

6 ден – събота   Токио

Закуска. Свободен ден в Токио. Нощувка.

*По желание посещение на православната църква "Св. Никола", пазар в Уено, концерт "енка" или екскурзия до Йокохама (с доплащане).

Йокохама – вторият по големина град на Япония е невероятна туристическа атракция с множеството си увеселителни паркове (тук е най-високото Виенско колело – над 100 м.), кичести алеи по брега на Тихия океан, Чайнатаун и небостъргача Ландмарк, считан за за една от най-високите и красиви постройки в Азия с над 70 етажа над земята и приземни етажи на няколко нива, в които тъне разкош и изящество – тук се намират най-скъпите бутици може би в цял свят. Кулминацията е 69-ия етаж, на който има площадка за наблюдение. Тази умопомрачителна височина от 273 м. се взема за около 20 секунди със скорост 700 м. в минута (най-бързите асансьори в света според книгата на рекордите на Гинес).

7 ден-неделя   Токио

Закуска. Трансфер до летището. Полет ТК 51 Токио–Истанбул 14:25–19:55. Трансфер и нощувка в Истанбул.

8 ден - понелник   София

Закуска. Трансфер до летището. Полет ТК 1427 Истанбул-София 08:35-09:45.

Цената е валидна при група от 15 туристи и включва: самолетен билет и летищни такси, 6 нощувки със закуски, трансфери по програмата, две целодневни екскурзии с включен обяд; разглеждане на забележителностите с екскурзовод на английски език, входни билети за музеи, медицинска застраховка, водач от фирмата.

 

Допълнително заплащане: доплащане за мед. застраховка: лица над 65 г. 4 лв.; над 70 г. 8 лв; над 75 г. 16 лв.; мероприятия по желание: Токио Тауър, Ропонги Хилс, Лендмарк 3 х 1,500 йени, екскурзия до Йокохама с влак 65 евро

Необходими документи: 2 цветни снимки, международен паспорт, ксерокопие на паспорта и личната карта; банков документ за финансови средства, данни за формуляра

Краен срок за записване, внасяне на документите и 50% капаро: 10.03.2010

Краен срок за информиране ако минималния брой туристи не е набран: 10.03.2010

Валута: йена; курс: 1 щ.д. = 111,5 йени; 1 евро = 137,2 йени

Средни температури през декември: + 80 C

Часова разлика с България : + 7 ч.


РЕЗЕРВАЦИЯ
Copyright © 2004 MISYS TRAVEL AGENCY All rights reserved.