ЕКСКУРЗИЯ АВСТРАЛИЯ, НОВА ЗЕНЛАНДИЯ, СИНГАПУР, .

АВСТРАЛИЯ,НОВА ЗЕНЛАНДИЯ,СИНГАПУР.

View Web design


Почивки 2015

Екзотични Почивки

Екскурзии

За нас

Контакт

Начало

ENGLISH
 Australia

Екскурзия  Австралия

 

02.04.2010 - 12.04.2010

цена на човек в двойна стая

1870 евро

 

 

 

 

1 ден Истанбул – Сидней

Полет от Истанбул за Сидней.

 

2 ден - Сидней

Кацане в Сидней в 10:55 ч. на международното летище. Среща с вашия местен екскурзовод. Разположен на Източното австралийско крайбрежие в щата Нов Южен Уелс, Сидней се простира на голяма площ - 3700 кв. км. /1430 мили/ и е едно от най - хубавите пристанища в света. Прекрасният Сидней е дом на 4 милиона жители и въпреки, че не е столица на Австралия, това е най – старият и най – големият град, медиен и финансов център на страната.

Гордостите на града - Харбърт Бридж и Операта, се цитират редом с изискани ресторанти, театри, търговски комплекси и плажове. Сидней е почти изцяло заобиколен от Национален парк с непокътната растителност. Градските паркове са богати на растителни и животински видове. Умереният климат позволява развлечения и спорт на открито почти през цялата година. Сезоните в Сидней са противоположни на тези в северното полукълбо. Следобед среща с местния екскурзовод и пешеходна обиколка на най - старата част на Сидней, наречена Рокс – „родното място” на града. Ще се разходите из живописни улички, тесни алеи, красиви църкви и някои от най-старите сгради в Сидней. Ще видите барове, кръчми  и хотели, посещавани някога от моряци и хора от всички прослойки на новозаселилото се общество. Вечеря. Нощувка в The Grace hotel Sydney.

 

3 ден - Сидней

Закуска. В 08:00 ч. започва обиколка на Сидней, в която ще откриете най – забележителното в този прекрасен  град: от  Мисис Маккари Чеър до Южните брегове и модерните квартали на Дарлинг Харбър. Пътувайки през търговския център на Сидней, ще видите Чайна Таун и Кингс Крос, сцена на нощния живот в Сидней. Преди да се върнете в града се посещава Уотсън Бей и забележителния Бонди Бийч. В 12:00 ч. ще направите Круиз в залива, на борда на катамаран с обяд. Това е удобен случай да се насладите на магическа гледка, откриваща се към града и пристанището – Операта, Харбър Бридж и други забележителни крайбрежни сгради.

От 14:00 ч. започва разглеждането на прочутата Опера на Сидней с екскурзовод, който ще Ви запознае с изключителната история и архитектура на тази забележителна сграда. Ще разгледате отвътре най – красивата австралийска сграда и ще хвърлите кратък поглед на австралийските представления. Обиколката продължава покрай Северните плажове на Сидней, пресичайки Харбър Бридж, за да видите хоризонта над града. Свободно време по плажовете Мейнли. На връщане ще видите и плажовете за сърф на Фрешуотър Бей и Пърл Кърл.  Нощувка.

 

 

4 ден - Сидней – Алайс Спрингс

Закуска. Трансфер до летището за полет до Алайс Спрингс в 9.35 ч. Пристигане в 11.25 ч. Среща с английско говорящ екскурзовод, който ще бъде и ваш шофьор от летището. Започва полудневна туристическа обиколка на града. Посещава се историческата телеграфна станция, въздушното училище и създадената тук уникална „Flying Doctor Service”. Ще се насладите на красивия пейзаж, който се открива от хълма Анзак и мястото, където се е създал града. Алайс Спрингс е перфектното място за вашата ваканция в „Червения център”, която Ви осигурява улеснен достъп до всички природни чудеса на района. Разположен на река Тод, градът е с население от 27 000 души, които правят най – доброто от себе за запазване на наследството, което имат. Алайс Спрингс е център на туристическа и транспортна индустрия. Той възниква след построяването на сградата на Овърленд Телеграф през 1881 година. Вечеря в традиционен ресторант. Нощувка в хотел Crowne Plaza Alice Springs 4*.

 

5 ден - Алайс Спрингс – Еърс Рок

Закуска. Рано сутринта среща с английско говорящия водач за отпътуване за Еърс Рок /Урулу/ с автобус. Ще пресечете три голяма речна системи в централна Австралия, включващи  Хюг, Финке и Палмър. Кратка почивка при ферма за камили, където при желание мойе и да ги яздите. Изкачвате се на връх Конор за панорамен поглед, преди да стигнете Еърс Рок. Еърс Рок /Улуру/ е разположен на 400 км югозападно от Алайс Спрингс. Той е най - големият скален монолит в света, с основа 8,5 км и височина - 348 м. Това свещено за аборигените място е особено въздействащо при изгрев и залез слънце, когато червените скали променят неколкократно цвета си. В националния парк Олга или Ката Тюта е представена екосистемата на австралийската пустиня. Ще се запознаете с флората и фауната на този регион. Тук е съхранена културата на племето Анангу - тяхното законодателство и религия, която проповядва хармонично съжителство между човека и природата. Тук намираме отговор на фундаментални въпроси за съществувание на света, зараждането на човечеството, ролята на растителния и животински свят...... Улуру/Ката Тюта са формирани преди 900 млн. години. Това е причината да са включени през 1987 година в листата на Световното културно наследство. Можете да разгледате хребета Макдонел, известен със своите водоизточници, осигуряващи живот на богат растителен и животински свят.

Следобед - обиколка на Ката Тюта, който на езика на  аборигените означава „гигантска глава,,Тук ще видите 28 масивни върхове от скалния конгломерат. Вечеря в пустинята под милионите звезди, наблюдавайки залеза над Еърс Рок. Ще бъдете възхитени от прекрасните цветове, в които се обагря Улуру. Вечерята е барбекю от австралийски деликатеси, придружени от прекрасни вина. След вечеря /ако времето позволява/, ще се докоснете до мистериите на пустинята. Нощувка в Outback Pioneer Hotel.

 

6 ден - Еърс рок – Кернс

Ранно ставане за посрещане на изгрева над Улуру. Закуска. Обиколка на „Червената скала” с водач. Преди да отпътувате от Еърс Рок ще посетите и културния център на Ката Тюта, където ще се срещнете с местната култура на племето Анангу, тяхната история, традиции и съвременен живот. Следобед - трансфер до летището за полет до Кернс в 13:05 ч. Пристигане в Кернс в 16:05 ч. Кернс - столицата на тропическия Северен Куинсленд/, където се срещат Джунглата с Големия бариерен риф/ е изходна точка за незабравими преживявания. В Кернс има първокласни хотели, ресторанти, чудесни магазини..... Градът е известен и с възможностите си за риболов. Той е и важен център за износ на захар и местна селскостопанска продукция.

Трансфер до хотел Pacific International Hotel Cairns 4*. Настаняване. Вечеря в най-известия ресторант в Кернс – Red Ochre Grill. Нощувка.

 

7 ден - Кернс

Закуска. Целодневен круиз до Големия бариерен риф с включен обяд. Имате възможност за гмуркане или да наблюдавате чудните коралови рифове през прозрачното дъно на подводницата. Не забравяйте да си вземете шапка, бански костюм, хавлия и крем против изгаряне. Нощувка в хотел Pacific International Hotel Cairns 4*.

 

8 ден - Кернс

Закуска. Целодневен тур до Куранда с автобус и панорамен влак - разглеждане на селището и джунглата. Този ден ще Ви даде възможност да се запознаете с културата на аборигените, присъствайки на динамично представление на Памагири Денсърс. Специален обяд. Свободно време. Нощувка.

 

9 ден - Кернс – Сидней

Закуска. Свободно време. Трансфер до летището за полет до Сидней в 12:35 ч. Кацане в 16:35 часа. Настаняване, свободно време. Вечеря на Телевизионната кула, откъдето се разкрива впечатляваща гледка към нощния град. Нощувка в The Grace hotel Sydney.

 

10 ден - Сидней – Истанбул

След закуска трансфер за обратен полет.

 

Цената включва всичко описано в програмата !

Цената не включва виза и летищтни такси ! – 340 евро към момента


РЕЗЕРВАЦИЯ
Copyright © 2004 MISYS TRAVEL AGENCY All rights reserved.