ЕКСКУРЗИЯ КЕНИЯ И ТАНЗАНИЯ, САФАРИ КЕНИЯ И ТАНЗАНИЯ, ТАНЗАНИЯ, ЕКСКУРЗИЯ, .

КЕНИЯ И ТАНЗАНИЯ.

View Web design


Почивки 2015

Екзотични Почивки

Екскурзии

За нас

Контакт

Начало

ENGLISH
 Кения и Танзания

 

САФАРИ В КЕНИЯ И ТАНЗАНИЯ

25.03.2013 - 04.04.2013 

СОФИЯ - АМСТЕРДАМ - НАЙРОБИ

Излитаме от София в 07.35 ч. Пристигаме в Амстердам в 09.35 ч. Полетът за Кения е в 10.25 ч. Кацаме в Найроби в 20.25 ч. Посрещане и трансфер до хотел Norfolk ***** (www.lonrhohotels.com/norfolk/introduction.html).

НАЙРОБИ – МАСАЙ МАРА

Отправяме се към резервата Масай Мара - най-грандиозния в Кения. Настаняваме се в Mara Safari Club (www.africanmeccasafaris.com/kenya/safaris/lodges/marasafariclub.asp). Обяд. След обяда – нашето първо сафари в резервата. Вечеря.

МАСАЙ МАРА

За по-смелите денят започва с необикновено сафари с балон (доплаща се по желание на място). Предстои ни един цял ден за сафари и силни емоции. Резерватът Масай Мара е основан през 1961 г. и покрива площ от 1800 кв.км. Гледките тук човек никога не би могъл да забрави – Африка като на филм с необхватно широките хоризонти, саваните, над които се вижда цялата жива природа на Кения – дебнещи диви зверове и спокойно пасящи антилопи, причакващи лешояди или невинни мъничета, орли или птица секретар, тропическа каска или някои от най-редките видове антилопи допълват пъстрата картина в резервата. Обяд. Вечеря.

МАСАЙ МАРА – езерото ВИКТОРИЯ

Сутринта потегляме към Исебания, където се уреждат визовите формалности за влизането в Танзания. Сменяме превозните средства и продължаваме към езерото Виктория за късен обяд. Eзерото Виктория е второто по големина сладководно езеро в света заемащо площ от 67 483 кв.км. Намира се между Танзания, Уганда и Кения и в сравнение с останалите езера по света е сравнително плитко и много широко. Привлича туристи от цял свят още от момента на своето откриване през 1858 г, когато Джон Ханинг Спики за първи път споменава за него като един от източниците на Нил. Езерото е уникален биотоп, среда за живот на много на брой животински и растителни видове. Настаняваме се в Speke Bay Lodge (www.spekebay.com). Вечеря.

Езерото ВИКТОРИЯ – СЕРЕНГЕТИ

Потегляме към следващата ни цел - резервата Серенгети. Всъщност Масай Мара е северната част от Серенгети. Настаняваме се в Serengeti Sopa Lodge (www.sopalodges.com/serengeti). Обяд. Следобедно сафари. Вечеря. Районът на Серенгети включва националния парк Серенгети, Нгоронгоро, резервата Масуа, Лолиондо, районите Икоронго и Грумети, както и Масай Мара. Всяка година около 90 000 туристи посещават резервата. Серенгети е перла в короната за Танзания, в която защитените райони, заедно с този резерват представляват около 14% от територията на страната.

СЕРЕНГЕТИ

Последна възможност за авантюристично настроените да се включат в уникално сафари с балон (доплащане на място по желание). Още един ден за сафари. Серенгети е най-яркия символ за многообразие на животинския свят в Африка. Среща с Великата Петорка – лъв, слон, носорог, бизон и при повече късмет леопард, тъй като този вид е активен главно нощем и много трудно може да бъде забелязан. Неголеми равнини осеяни с многобройни оголени скали доминират в южната част на резервата се превръщат в убежище за над 2.5 млн. зебри, газели и гну в периода от декември до Април. Обяд. Вечеря.

НГОРОНГОРО

Отправяме се към Нгоронгоро. По път разглеждаме археологическия музей в Олдувай, където Мери и Луи Лийки са намерили едни от най-древните вкаменели останки на човек. Настаняване в най-луксозната лоджа с невероятен дизайн - Ngorongoro Serena Lodge (www.serenahotels.com/tanzania/ngorongoro/home.htm). Обяд. Предстои ни поредния вълнуващ тур – кратера на вулкана Нгоронгоро. Паркът Нгоронгоро се намира между Серенгети и езерото Маниара. Тук се намира и вулкана Нгоронгоро. Кратерът на вулкана е дълбок 610 метра. Това е най-доброто място в Танзания, ако искате да видите черен носорог и лъв. Освен това тук живеят многобройни представители на пъстроцветното фламинго. Други местни животински представители са: леопарди, хиени, слонове, бизони и антилопи. Вечеря.

НГОРОНГОРО - АМБОСЕЛИ

Продължаваме към Наманга - малко градче, основен граничен пункт между Кения и Танзания. Обяд в Аруша. След митническите и визови формалности сменяме превозното средство и се отправяме към Националния парк Амбосели. По пътя ще общуваме от разстояние с любезните домакини - носорози, лъвове, стада слонове и много други животни на фона на най-високата планина в Африка – Килиманджаро. След обяд разглеждаме парка Амбосели в полите на Килиманжаро. Настаняване в най-луксозната лоджа - Amboseli Serena Lodge (www.serenahotels.com/kenya/amboseli/home.htm).

АМБОСЕЛИ

Отново на Сафари - предстои ни още един изпълнен с незабравими преживявания ден сред дивата природа на Африка. Вечерта ще имаме възможността да се повеселим сред ритмите на африканския фолклор или да изпием чаша аперитив в романтична атмосфера на фона на залязващото африканско слънце.

АМБОСЕЛИ – НАЙРОБИ

Сафари за сбогом със саваната. Обяд. Потегляме към Найроби, където се настаняваме в хотел за почивка до 18.00 ч. Преди излитането за Амстердам ни очаква посещение на ресторант Карнивор. Тук опитваме нетрадиционни видове меса - зебра, куду, жираф, дори крокодил, а за по-традиционните вкусове има селекция от свинско, телешко, пилешко, ребра и наденички. Полет за Амстердам в 22.35 ч.

АМСТЕРДАМ – СОФИЯ

Кацане в Амстердам в 05.20 ч. Отпътуваме за София в 10.20 ч. и пристигаме на родна земя в 14.00 ч.

Цена на човек в двойна стая  -  € 2080,-

Доплащане за единична стая  -  € 318,-

Цените са на човек, в EUR, при група от 10-14 човека и включват: самолетен билет София – Амстердам – Найроби – Амстердам – София; 1 нощувка в Найроби; 2 нощувки в Масай Мара; 1 нощувка на езерото Виктория; 2 нощувки в Серенгети; 1 нощувка в Нгоронгоро; 2 нощувки в Амбосели; 9 закуски; 9 обяда; 8 вечери; транспорт по описания маршрут; транспорт по време на сафаритата с шофьор/екскурзовод; входни такси за националните паркове; застраховка.

Доплащане:

  • Летищни такси (подлежат на препотвърждение) € 218,-

  • Многократна Кенийска виза (полага се при пристигане в страната) около $ 100

  • Виза за Танзания (полага се при пристигане в страната) $ 50,-

Доплащане по желание при група от мин. 10 човека:

  • Разходка с балон над:  Масай Мара $ 385,- или Серенгети $ 395,-

  • Традиционни танци (частно представление) $ 17,-

  • Вечеря в буша под звездите $ 44,-

  • Коктейл на залез слънце $ 44,-


РЕЗЕРВАЦИЯ
Copyright © 2004 MISYS TRAVEL AGENCY All rights reserved.