ЕКСКУРЗИЯ КАПАДОКИЯ, ЕКСКУРЗИЯ ТУРЦИЯ, ЕКСКУРЗИЯ, .

ЕКСКУРЗИЯ КАПАДОКИЯ.

View Web design


Почивки 2015

Екзотични Почивки

Екскурзии

За нас

Контакт

Начало

ENGLISH
 Екскурзия Кападокия

ТУРЦИЯ - КРАСОТИТЕ НА АНАДОЛА

26.04.2012 – 01.05.2012 ; 22.05.2012 - 27.05.2012  6 дни 4 нощувки 

ТУРЦИЯ - КРАСОТИТЕ НА АНАДОЛА

Програмата  се осъществява по маршрут – София  –  Анкара – Кападокия – Коня –Акшехир- Истанбул –Одрин- София 

Цена 395 лв на човек в двойна стая

ПРОГРАМА  НА ЕКСКУРЗИЯТА

1 ден:  - 21.00 ч.- Тръгване от  София , около 22.30 ч. от Пловдив.Преминаване през ГКПП “Капитан Андреево”. Нощен преход през Истанбул към Анкара.

2 ден:   Към обяд пристигане в Анкара - столица на Република Турция и един от най-оживените градове в страната. Настаняване в хотела. Следобед разглеждане на Мавзолея на Ататюрк, Музея на Анадолските цивилизации и Старата сграда на Парламента на Република Турция. Вечеря. Нощувка. 

3 ден:   Закуска в хотела. Отпътуване за Кападокия – Област известна със своите причудливи земни форми образувани преди 10 хиляди години, след едновременното  избухване  на два вулкана /Ерчийсе и Хасандаа/ - Областта Кападокия е спомената още в Библията.Ранните Християни са се заселили в областта, за да изповядват религията си спокойно. Под действието на водата и въздуха са се образували причудливи форми,шедьоври на творчеството на природата. По пътя преминаване през второто по големина солено езеро в Турция -  Туз гьол с кратък престой и възможност за снимки. Разглеждане на долината Ъхларъ, която е подобна на Колорадския канъон,както и подземния град Дерим Кую подобен на Подземния град Каймаклъ -  /градът е бил обитаван от 5 в.пр.Хр., състои се от 9 етажа , свързани чрез каменни стълбища. В древността в града е имало кухни, конюшни, мазета, винарни, столови, водоизточници, складове за маслини. За да се предпазят от враговете си хората живеещи в града търкаляли големи каменни блокове, за да запушат изходите.Пристигане в Кападокия. Настаняване в хотела. Вечеря.  
Програма по желание: 20:00 чПосещение на автентично шоу на Дервиши.Богата програма с възможност да се запознаете с оригиналните танци на последователите на Мевляна. Нощувка.

4 ден: - Закуска в хотела.

Ексурзионна програма – Посещение на Музея на открито в Гьореме  /Голям комплекс от скални църкви  - областта Гьореме е била населявана от древни времена; в близкото минaло там са живяли Християни. Най-старите църкви в района – от които до днес са се запазили много малко – датират от 7в.  В долината на Гьореме се намира Музеят на открито, който някога е бил дом на религиозна общност. Много на брой църкви образуват голям манастирски комплекс, като целия е изваян в скалите.Според местната легенда на това място имало 365 църкви – по една за всеки ден от годината, от които едва 30 са отворени за посещение днес/. Разглеждане на крепостта Уч Хисар и десетки панорамни площадки между които Долината на Гълъбите, Долината на Отшелниците.Долината е известна и като Долината на монасите заради килиите открити във варовиковите кули. Необикновената форма на каменните образувания прави долината странна и изключително интересна; върховете им във формата на комин припомнят легендата, че някога били обитавани от феи способни да изпълнят всяко желание. Вечеря в хотела.

Програма  по желание: 20:00 ч традиционна турска вечер с фолклорно шоу и танца на въртящите се дервиши с богата програма с напитки и салати. Нощувка.

5 ден:  Закуска в хотела. Отпътуване за Коня. Разглеждане на град Коня.Посещение на забележителностите на града – мавзолея на Мевляна известен още нато Музея на дервишите - основател на Ордена на танцуващите дервиши – едно от най-прочутите религиозни движения в Турция.По пътя разглеждане на града на Настрадин Ходжа -  Акшехир. Възможност за посещение на гроба на Настрадин Ходжа и плочата която според легендата означава „Центъра на света”.Преминаване през Мраморно море и пристигане в Истанбул.Настаняване в хотела и вечеря..Нощувка. 
 
6 ден:   Закуска.08:00 часа  Панорамна екскурзия на град Истанбул. 
12:00 ч.Отпътуване за България Пристигане в София около 22.00 ч .  
  

 ЦЕНАТА  Е ЗА ГРУПА ОТ МИН.30 ЧОВЕКА И  ВКЛЮЧВА

·  Транспорт с лицензиран автобус 3* 
· 4 нощувки със закуски и вечери в стая с две легла в хотели 3*разпределени съответно:

·  1 нощувка в Анкара  на база закуска и вечеря в хотел 3*  

·  2 нощувки в Кападокия на база закуска и вечеря в хотел 3* 

·  1 нощувки в Истанбул на база закуска и вечеря в хотел 3*

·  Панорамна обиколка на Анкара с посещение на Мавзолея на Ататюрк и Музея на анадолската цивилизация /входната такса за музея се заплаща допълнително/

·  В Кападокия - посещение на Музея на открито в Гьореме,Подземния град Каймаклъ /входните такси за посочените обекти се заплащат допълнително/  
· Посещение на забележителностите на град Коня. – мавзолея на Мевляна и Музея на дервишите /входната такса за музея се заплаща допълнително/, посещение на гроба на Настрадин Ходжа и преминаване през местността известна като „Центъра на света”.

·  Панорамна обиколка на град Истанбул

·  екскурзовод на български език

·  Медицинска застраховка.


РЕЗЕРВАЦИЯ
Copyright © 2004 MISYS TRAVEL AGENCY All rights reserved.