ЕКСКУРЗИЯ АЙВАЛЪК, ЕКСКУРЗИЯ ОСТРОВ ЛЕСБОС, ЕКСКУРЗИЯ ЛЕСБОС, ЕКСКУРЗИЯ О.ЛЕСБОС, ЕКСКУРЗИЯ АЙВАЛЪК И ОСТРОВ ЛЕСБОС, Почивка Лесбос, .

ЕКСКУРЗИЯ АЙВАЛЪК И ОСТРОВ ЛЕСБОС.

View Web design


Почивки 2015

Екзотични Почивки

Екскурзии

За нас

Контакт

Начало

ENGLISH
 Екскурзия о.Лесбос

 

ЕКСКУРЗИЯ АЙВАЛЪК И ОСТРОВ ЛЕСБОС

 

18.05.2012 - 27.05.2012 ; 07.09.2012 - 16.09.2012 ; 21.09.2012 - 30.09.2012 

8 дни /7 нощувки

 

 

1 ден

Сутринта в 07.00 ч отпътуваме от София през Одрин, Чанаккале и пристигаме вечерта в Айвалък. Този прелестен малък град се намира в центъра на търговията с маслини и предлага неповторима атмосфера, изтъкана от калдъръмени улички, малки готилници и безкрайни плажове.

Настаняване в хотел. Нощувка.

 

2 ден 

Закуска. Ще отпътуваме за Бергама (Пергамон) –един от най-великите градове на Античния свят, познат със своя разкошен Акропол, храма на Атина, Дворците на Елинските царе, олтара на Зевс, Храма на Траян, мраморните храмове на Деметра, огромният античен театър и знаменитата Бергамска библиотека – единствената съперница на Александрийската. Ще продължим към Асклепион – първата болница в човешката история, основана от Асклепий. Сред колоните на някогашния импозантен комплекс се е прилагало лечение със змийска отрова, останало и до днес като знак на фармацията. В 18.00 ч отпътуваме с ферибот (1ч.40мин.) за остров Лесбос – третият по големина гръцки остров, дом и вдъхновение на поети (Сафо 7 век пр.н.е.-6 век пр.н.е.), певци и художници. Островът е  наричан от турците „Градината на империята” заради 12 000 000 маслинови дръвчета, засадени тук. Настаняване в хотел 3*. Нощувка.

 

3 ден

Закуска. Ще разгледме столицата на остров Лесбос – Митилини. Ще посетим Византийската крепост на Юстиян, Катедралата Св. Атанасий. Ще продължим към богато украсената катедрала Св. Терапон / построена в стил постбарок/, статуята на свободата, старогръцкия амфитеатър Архайо театро / единственият запазен паметник от древен Митилини /. Ще се отправим към манастира “Св. Рафаел”, за да посетим чудотворните лековити икони. Ще се отправим към селището Мантамадос и манастирите на Таксиархис, носещи името на светеца - покровител на острова. В манастира можете да се докоснете до барелефната иконата на Таксиархис, единствената направена от глина и кръв на 17 монаси, които са срещнали смъртта си от мечовете на пирати.

 

4 ден

Закуска. Екскурзия до Плумари – архитектурата на града е удивителна със своите огромни, разноцветни къщи, малки зехтинови фабрики и тесни улички, кацнали живописно върху огромна канара. Жителите на града се гордеят със световно - известното си узо „Плумари” и музея  "Барабаянис", където можем да наблюдаваме процеса на производство на анасоновата напитка.  Свободно време за разходка и пазаруване. Връщане в хотела. Нощувка.

 

5 ден и 6 ден

Закуска. Свободно време за плаж.Нощувка

 

 

7 ден 

 Отпътуваме за Айвалък с ферибот в 09.00 ч.Пристигане в Айвалък трансфер и настаняване в хотел.Свободно време за плаж.Нощувка. 

 

8 ден

Закуска. Отпътуваме за Троя. Ще разгледаме митичната град. На хълма Хисарлък са разположени руините на  “Деветте троянски града”. От развалините на първото селище, изниквали основите на следващото и така до седмото,  които е мястото възпято от Омир. Тук гърци, троянци и тракийци са се сблъскали в една митична война – Троянската.Отпътъваме за България. Пристигане в София късно вечерта.

 

ЦЕНА : 585 лв.

 

Пакетна цена е  на турист в двойна стая и включва :

 

* транспорт с лицензиран автобус 3 *

* 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3*  в Айвалък 

* 5 нощувки със закуски  на о-в Лесбос хотел 3*  - APHRODITA BEACH HOTEL

* 1 нощувка със закуска и вечеря в Айвалък  3*

* фериботни такси и билети за Дарданелите

* фериботни такси и билети Айвалък – о-в Лесбос - Айвалък

* медицинска застраховка

* водач от фирмата организатор

 

Пакетната цена не включва :

 

* входната такса за Троя – около 5 евро

* входната такса за Пергамон,Асклепиона и Червената Базилика – 20 евро

*доплащане за вечеря на о Лесбос - 15 евро

*екскурзия до Плумари - 15 евро

 

 

Екскурзия Гърция,Екскурзия о.Лесбос,Почивка Лесбос,Остров Лесбос,Екскурзия Айвалък и Лесбос


РЕЗЕРВАЦИЯ
Copyright © 2004 MISYS TRAVEL AGENCY All rights reserved.