ЕКСКУРЗИЯ ШРИ ЛАНКА, ШРИ ЛАНКА , .

ЕКСКУРЗИЯ ШРИ ЛАНКА.

View Web design


Почивки 2015

Екзотични Почивки

Екскурзии

За нас

Контакт

Начало

ENGLISH
 Шри Ланка

ЕКСКУРЗИЯ ШРИ ЛАНКАМАЛКОТО ЧУДО

10 дни - 7 нощувки

14.02.2013 - 24.02.2013

 14.03.2013 - 22.03.2013 ; 26.04.2013 - 06.05.2013 ; 01.09.2013 - 10.09.2013

Цена на човек в двойна стая 1155 евро1 ден

*Отпътуване от София с автобус за Истанбул в 20.00 ч.

 

2 ден

Пристигане в Истанбул около 07.00 ч.Трансфер до летището.Полет за Коломбо в 14.25 ч.Пристигане в Коломбо в 05.10 ч.Трансфер и настаняване в хотел Galadari.Следобед разглеждане на Коломбо.Вечеря.Нощувка. 

 

3 ден

След закуска отпътуване към Сигирия.Пристигаме в Дамбула където ще посетим известните храмове-пещери . Това са най-впечатляващите храмове в Шри Ланка, състоящи се от пет пешери, с множество статуи на Буда, цар Кандян и други  богове и богини. Настаняване в хотел Sigiriya Village. Вечеря. Нощувка.

 

 

4 ден

След закуска ще се отправим към Анурадхапура – първата столица на страната.Старинният град е основан още през 5 в. пр.н.е. и оттогава до началото на 11 в. е постоянната столица на Шри Ланка. Всъщност за наличието на цивилизация тук говорят археологическите останки още от 10 в.пр.н.е. През периода, докато градът е централно седалище на царството, той си остава един от най-стабилните и дълготрайни центрове на политическата власт и градски живот в Южна Азия. През 3 в. пр.н.е. тук смокиново дърво засажда Сангхамита. То символизира мъдростта на Буда и се счита за „дървото на просветление”.

Следобед пристигаме в Полонарува – Полонарува е вторият най-голям по значение и размери древен град паметник на Шри Ланка. Тази втора столица на страната, след Анурадхапура, е сред древните градове и забележителности на цяла Азия и е под егидата на ЮНЕСКО.Завръщане в Сигирия за вечеря и нощувка.

 

5 ден

След ранна закуска, изкачване на Червената Крепост, построена през 5 век след христа , известна със стенописите „Небесни Девойки,” които датират от преди поече от 1500 години. Според историците те са били около 500, но днес са останали само 19. Разглеждане на градините и баните на царската крепост.Продължаваме по пътя към Канди. Ще спирем във фабрика за батик (ръчно боядисан плат с помощта на восък) и градини с подправки в Матале. Ще видите различни видове подправки и билки и демострации на техните употреби. Пристигане в Канди. Настаняване в хотел Swiss . Следобедна обиколка на града, Музея на скъпоценните камъни и храма на свещената реликва - зъбът на Буда. Вечерта посещение на изпълнение на традиционни кандийски танци. Вечеря.

 

6 ден

След закуска, посещение на вековно старите ботанически градини в Перадения, които са признати като едни от най-добрите в света, със своите невероятни колекции от рози и орхидеи.След това ще се отправим към Нулара-Елия – „Малката Англия” на Шри Ланка. По пътя ще се насладите на едни от най-живописните пейзажи на острова. Нулара-Елия се намира в подножието на Пидуруталагала (най-високата планина в Шри Ланка) и е едно от най-крацивите места на острова. По пътя спиране в плантация за чай и дегустиране на традиционния за района цейлонски чай. Пристигане в Нулара-Елия.Обиколка на града, разглеждане на градини за плодове и зеленчуци. Над тези градини се извисява скалата Хакгала (450 метра), за която местните вярвят, че е мястото, където принц Равана скрива Сита. Според легендата, принц Рама изпратил войски да  върнат любимата му Сита, но това разгневило принц Равана и той подпалил опашката на Хануман, богът-маймуна, който направил пожар в гората около скалата.Вечерта завръщане в Канди.Вечеря.Нощувка. 

 

7 ден

След закуска отпътуване за Коломбо,по пътя минаване през приюта за слонове в Пинауела, където ще може да видите как бебетата слонове се хранят с биберон, как си играят и ще ги придружим до близката река, за да видим как се къпят.Тук ще имате възможност за разходка на гърба на слон. Настаняване в хотел Galadari.Вечеря. Нощувка. 

 

8 ден

Закуска. Свободно време за плаж или разходка до устието на река Бентота и посещение на ферма за костенурки. Вечеря и нощувка. 

 

 

9 ден

Трансфер за полет в 04.25 ч

 

10 ден

Пристигане в Истанбул  в 13.45 ч
*Отпътуване за София с автобус в
20.30 ч Пристигане в София около 05.00 ч 

 


Услуги, включени в цената: 


-Посрещане и изпращане на летището от представител на фирмата-партньор 
-Самолетни билети Истанбул – Коломбо – Истанбул 
-Трансфери и турове по програмата 
- 7 нощувки - Настаняване в примерните хотели или хотели от същата категория по програмата, с включени закуски и вечери 
-Екскурзоводско обслужване на английски или руски език 

Услуги, невключени в цената:

 
-Всички входни такси по програмата около 100 usd 
-Хранения и напитки извън програмата 
-Автобусен билет София – Истанбул – София и трансфери - 100 лв 
(пътуването София – Истанбул – София може да се осъществи със самолет при желание )

входна виза - 25 щ.долара

-Летищтни такси – 235 евро 
-Лични разходи


РЕЗЕРВАЦИЯ
Copyright © 2004 MISYS TRAVEL AGENCY All rights reserved.