, .

.

View Web design


Почивки 2015

Екзотични Почивки

Екскурзии

За нас

Контакт

Начало

ENGLISH
 Узбекистан - Приказка на Ориента

 

ЕКСКУРЗИЯ УЗБЕКИСТАН – ПРИКАЗКА НА ОРИЕНТА

10.04.2012 - 16.04.2012 , 04.09.2012 – 10.09.2012

Цена на човек в двойна стая – 875 евро

Ден 1 Истанбул-Ташкент

Полет от Истанбул в 18.35 ч Пристигане в Ташкент 01.10 ч, посрещане на летището и трансфер до хотела. Настаняване и нощувка.

Ден 2 Ташкент – Самарканд

Закуска.Ташкент е днешната столица на Узбекистан.Градът е основан преди новата ера.Днешен Ташкент е разделен на две части стара и нова.Днес ще разгледаме с екскурзовод площада Khast-Imam, Barak Khan Madrassah – великолепен паметник от 16 в разположен в самото сърце на стария град.Тук се намира богата библиотека с източни ръкописи а в специялно помещение се пази световно известния коран на Осман написан през 7 в – най стария коран в света.Мавзолея на Kaffal Sashi ,джамията  Kukeldash – където живеят и се обучават студенти близко до пазара Chorsu.Обиколката продължава с разглеждане на новата част- площада на Независимостта,паметника на Тимур телевизионната кула. Късният следобед отпътуване за Самарканд.Пристигане и настаняване в хотел.Нощувка.

Ден 3 Самарканд

Закуска.Днес ще разгледаме Самарканд наричан Рим на Ориента.Основан 700 г пр новата ера по времето на Рим Вавилон и Атина е един от най древните градове на Земята.Ще посетим Реджистан или т.нар песъчливо място което е разположено в центъра на града, този исторически паметник е обиколен от три университета, които се отличават с уникалната си шарена мозайка , Гур-Емир мавзолея – гробницата на Тимур и неговите наследници, джамията Bibi Khanym – внушаваща благоговение красота.Вечеря.Нощувка

Ден 4 Самарканд – Бухара

Закуска.Отпътуване за Бухара.Бухара е древен град дом на над 140 архитектурни паметници той е спечелил названието град музей.Древният град е утвърден от ЮНЕСКО за световно културно наследство.Пристигане следобед.Ще посетим  архитектурния ансамбъла Labi Hauz построен през 1620 г. Комплексът се състои от Kukeldash Madrasah на север , Nodir Divan на запад и Khanaka на изток. Настаняване в хотел.Вечеря.Нощувка.

 

Ден 5 Бухара

Закуска.Днес ще посетим крепоста Ark датираща от 6 в Тя е била резиденция на владетелите на Бухара.Крепоста се състои от отделни  дворци,храмове,занаятчийски работилници,казарми и затвор.Ще посетим мавзолея на Самонид , Синагогата.Традиционна вечеря с местни танци.Нощувка.

Ден 6 Бухара - Ташкент

Закуска.Отпътуване за Ташкент.Пристигане следобед.Настаняване в хотела.Свободно време за покупки.Прощална вечеря.Нощувка

Ден 7 Ташкент - Истанбул

Трансфер за полет в 05.55 ч Пристигане в Истанбул в 09.15 ч

Цената включва

Самолетен билет Истанбул – Ташкент – Истанбул

2 нощувки в Ташкент със закуски и вечери -  hotel “Grand Nur” 3*

2 нощувки в Самарканд със закуски и вечери -  hotel “Malika Prime” 3*

2 нощувки в Бухара със закуски и вечери -   hotel “Omar Khayyam” 3*

Всички трансфери по програмата

Всички входни такси

Екскурзовод на руски език

Цената не включва

Летищтни такси – 145 евро

Такса за виза – 35 евро
РЕЗЕРВАЦИЯ
Copyright © 2004 MISYS TRAVEL AGENCY All rights reserved.