ЕКСКУРЗИЯ ЙОРДАНИЯ, ЕКСКУРЗИЯ ПЕТРА, ЙОРДАНИЯ, ВЕЛИКДЕН ЙОРДАНИЯ, ЕКСКУРЗИЯ МЪРТВО МОРЕ, .

ЕКСКУРЗИЯ ЙОРДАНИЯ.

View Web design


Почивки 2015

Екзотични Почивки

Екскурзии

За нас

Контакт

Начало

ENGLISH
 Jordan

ЕКСКУРЗИЯ ЙОРДАНИЯ

 27.04.2013 - 06.04.2013 ; 18.05.2013 - 27.05.2013 ; 14.09.2013 - 23.09.2013

Цена на човек в двойна стая - 875 евро 

 

ден

Отпътуване от автогара София в 22.30 ч.

 

 

2 ден

Пристигане в Истанбул в 08.00 ч Полет за Аман в 14.25 ч.Пристигане в Аман в 18.00 ч.Посрещане и трансфер до хотел Larsa ***. Нощувка

 

3 ден

Закусваме и потегляме към Джераш – най-добре запазеният римски град в Йордания, за който казват че неусетно омагьоса всеки посетител. Интересен е хиподрумът, гълтал праха на безброй коне и боси хора; форумът, станал свидетел на съдбовни драми; амфитеатърът, танцуващите колони, баните; долавяме дори разнородните аромати, носели се от оживената търговска улица.Продължаваме към Йорданската долина, Йорданскта река и на края ще посетим Qallat ar-Rabadh – арабски замък от времето на кръстоносните походи построен от един от братовчедите на Сала ад-Дин. Kъсния след обяд се връщаме в хотела. Вечеря.

 

4 ден

След закуска отпътуваме на юг към Мадаба – древен град, издигнат върху останките на някогашни римски и византийски постройки, известен най-вече с уникалните си мозайки. Най-известната сред тях е картата на древна Палестина, изобразяваща Мъртво море, река Йордан и Йерусалим с безценноупътване към Библията.Продължаваме към планината Небо, от където Моисей вижда Обетованата земя и умира. Разглеждаме църквата и засаденото лично от Папата дърво в негова чест. Следобед се отправяме към Мъртво море, разположено на 411 м под морското равнище, а водите му са толкова солени, че в него няма живот. Обяд и време за плуване в морето или басейна. Вечерта се завръщаме в Аман. Вечеря

 

5 ден

 Закуска. Ще разгледаме старата част на Амман – древната Филаделфия.След обяд  тръгваме на юг през пустинята по Кралския път към замъка на Кръстоносците – представете си, строен е “надолу” – под видимата част има 7 “етажа”, където са живели и са се криели при обсада християните. Когато крепостта най-после пада в ръцете на неверниците, на същите им отнема 6 месеца, за да открият и последния кръстоносец. Продължаваме към Петра. Настаняване в хотел След всичко видяно и преживяно се отправяме към Петра, където се настаняваме в хотел Petra Palace *** Вечеря.

 

6 ден

Закуска. Започва еднодневно запознаване с красотите на каменния град, изграден още през ІІІ век пр. Хр. (UNESCO). В сърцето на южната планинска пустиня, някога дъно на море, а след това и бивша столица на Набатинското кралство, ще намерим удивителна розово-оранжева скална магия – навлизаме с коне през каньонът-вход, в дъното на който се разкрива величествената съкровищница. Разглеждаме също амфитеатъра, манастира и базиликата, издълбани в скалите. Цялото очарование на града-гробница идва от несравнимите цветове на камъка, поглъщащ и отразяващ слънчевите лъчи по неповторим начин във всеки един момент. Обядваме и продължаваме с разглеждането. Вечеря.

 

7 ден

Закусваме и потегляме на юг към Вади Рум - лунната пустиня. Защо я наричат така ще разберем на място. Прехвърляме се на джипове 4х4 и се потапяме в дивото. Обядваме на открито в бедуински палатки и продължаваме към Акаба. Настаняване в хотел My Hotel***. Вечеря.

   

8 ден

Закуска. Време за плаж на Червено море. Следобед отпътуване за Аман . Настаняване в хотел Larsa *** Вечеря. 

 

9 ден

Закуска. Трансфер до летището отпътуваме в 11.20 ч. Пристигаме в Истанбул в 14.35чОтпътуване за София в 18.00 ч и пристигане късно през нощта.

 

 

 

Цената е на човек в евро, валидна при  10 туриста и включва:

·         самолетен билет Истанбул – Аман – Истанбул

·         трансфери летище/хотел/летище с климатизиран автобус по целия маршрут;

·         3 + 1 нощувки в хотел *** в Аман;

·         2 нощувки в хотел *** в Петра;

·         1 нощувки в хотел *** в Акаба;

·         7 закуски;

·         7 вечери 

·         всички екскурзии съгласно програмата;

·         1.5 часов тур с джипове 4х4 из пустинята Вади Рум ;

·         входни такси за упоменатите обекти;

·         посещение на Мъртво море с ползване на плажа и басейна с всички съоръжения 

·         езда с кон на влизане в Петра;

·         екскурзоводско обслужване по цялата програма;

·         Йорданска виза;

·         застраховка медицински разноски.

 

 

Цената не включва:

автобусен билет София - Истанбул-София - 80 лв,летищни такси - 150 евро ;  услуги, неупоменати в програмата; напитки при храненето; лични разходи по време на пътуването, благодарствен бакшиш за местния екскурзовод и шофъор панорамна обиколка на Истанбул.


РЕЗЕРВАЦИЯ
Copyright © 2004 MISYS TRAVEL AGENCY All rights reserved.